Bussene i Breda

Tirsdag har YTF posisjonert seg i den nederlandske byen Breda, rett ved grensa til Belgia.
query_builder PUBLISERT: March 27th, 2019
edit FORFATTER: Arne Danielsen

Tekst: Arne Danielsen, Foto: Per Christian Lind og Arne Danielsen

Foto: Arne Danielsen

I nærheten skal vi møte nederlandske fagforeningsvenner som også stiller med lastebil. Meningen er å kjøre i samlet tropp til den store demonstrasjonen som arrangeres av ETF på onsdag.

Breda har en strålende kollektivterminal, med jernbane og busser side om side under tak. Utenfor finner vi en internasjonal bussholdeplass, der et skilt viser at herfra kjører Flixbus ekspressrute til München.

Foto: Per Christian Lind

Vi har sett mange av de karakteristiske grønne flixbussene på vår ferd gjennom Europa. Flixbus ble etablert etter at ekspressbussnettet i Tyskland ble avregulert og er et slags busselskapenes Uber, en overbygning som tar seg av markedsføring og billettsalg. Selskapet har på rekordtid etablert seg over hele Europa.

Foto: Per Christian Lind

ETF-demonstrasjonen i Brüssel retter seg blant annet mot at EUs nye mobilitetspakker skal gi frislipp til fullstendig og permanent kabotasje på bussruter. Da vil det være fritt fram for Flixbus, som allerede har sikret seg brohoder i Norge. Spørsmålet er hvordan det da vil gå med norske lønns- og arbeidsbetingelser?

 

Medlemskap Medlemsavgift/kontingent