Yrkestrafikkforbundet sendte konkursvarsel til namsmannen om bedrift som nektet å utbetale overtidsbetaling og fikk utbetalt 55 000 til sitt medlem.

Yrkestrafikkforbundet sendte konkursvarsel til namsmannen om bedrift som nektet å utbetale overtidsbetaling og fikk utbetalt 55 000 til sitt medlem.

Fikk 55.000 etter konkursvarsel

YTF-medlemmet hadde utestående overtidsbetaling fra bedriften.
query_builder PUBLISERT: September 27th, 2018

Dette var saken:

Rådgiver Petter Sommervold i Yrkestrafikkforbundet.

Yrkestrafikkforbundet ble kontaktet av et medlem som ikke hadde fått overtidsutbetaling av bedriften. Rådgiver Petter Sommervold bisto medlemmet med å fremme krav til bedriften, og da dette ikke gav resultater gikk turen videre til forliksrådet.

- Bedriften mente at medlemmet vårt styrte dagene sine selv og derfor ikke hadde krav på overtid. Forliksrådet innstilte saken, det betydde at vi måtte gå videre til tingretten om vi skulle få gjennomslag for medlemmet vårt, uttaler Sommervold.

Stevnet til tingretten
Yrkestrafikkforbundet ønsket vedtaket i forliksrådet overprøvd og stevnet saken til tingretten. Bedriften sendte verken tilsvar eller møtte opp i retten, som fattet en fraværsdom til fordel for YTF-medlemmet. Bedriften hadde to uker på seg til å betale kravet på 55.000 kr inkludert forsinkelsesrenter, men unnlot å gjøre dette. Da sendte Yrkestrafikkforbundet et konkursvarsel til namsmannen, og bedriften hadde to uker på seg før konkursbegjæring skulle behandles i tingretten.

Før to uker hadde gått var pengene på kontoen til YTF-medlemmet.

Godt fornøyd
YTF-medlemmet er godt fornøyd med resultatet.
- Det var veldig deilig å få pengene inn på konto. Det er jo penger som jeg i utgangspunktet har krav på, men jeg hadde ikke 100% tro på at jeg skulle få dem. Jeg hadde lest på forumer om lignende saker der folk ikke hadde vunnet frem.

Til andre sjåfører har han to råd:
- Uavhengig av hvor det måtte være, sørg for å være organisert! Da har du en backing om det skulle oppstå problemer. Vær også nøye med de kontraktene du har, og sørg for at ting som lønn, overtid og stillingsprosent er riktig. Da står du sterkere i ettertid.