Illustrasjonsbilde. Foto: Jonas Ruud

Illustrasjonsbilde. Foto: Jonas Ruud

Påkjørt av trikken - mistet førerkortet

YTF-medlemmet ble påkjørt av trikken i Oslo. Politiet mente han var uaktsom og tok fra sjåføren førerkortet. Med hjelp av advokatfullmektig Jeannette Kvamme fikk sjåføren tilbake førerkortet.
query_builder PUBLISERT: July 25th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Sjåføren innrømmet at han var uaktsom. Dette da sjåføren hadde vikeplikt for trikken. Men retten kom likevel til at politiet ikke kan beslaglegge førerkortet.

Kjørte med lommebok – fikk forelegg

YTF-medlemmet holdt i en lommebok mens han kjørte. Etter å ha mottatt forelegg i posten fikk han hjelp av advokatfullmektig Anniken Aune i Yrkestrafikkforbundet.

- Det er ikke nok å konstatere at sjåføren har vært uaktsom. En skal også vurdere om beslag er uforholdsmessig, sier advokatfullmektig Kvamme.

Advokatfullmektig i Yrkestrafikkforbundet Jeannette Kvamme. Foto: Kåre Sponberg

Og retten var enig med Kvamme om at et førerkortbeslag her var uforholdsmessig. Særlig la retten vekt på at sjåføren har vært bussjåfør på fulltid i 22 år uten tidligere å ha vært involvert i trafikkulykker.

info Visste du at...

...YTF har egne advokater som hjelper deg i f.eks. oppsigelse- og avskjedssaker, førerkortbeslag, personvern og trygd?
Les mer eller meld deg inn her

- Dette er en trygg og god sjåfør. Denne ene hendelsen er selvsagt ikke nok til å si at sjåføren utgjør en fare i trafikken, sier Kvamme bestemt.

YTF gratulerer sjåføren og Kvamme med en viktig seier!

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.

Fikk 55.000 etter konkursvarsel

YTF-medlemmet hadde utestående overtidsbetaling fra bedriften.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

100 lageransatte og sjåfører fikk fast stilling

Den siste tiden har Yrkestrafikkforbundet sørget for at over hundre lageransatte og sjåfører har gått fra å være vikarer til å få fast stilling. Stadig flere lageransatte velger å melde seg inn i YTF.

Kjøring på sperrelinje – Prikker, bot eller beslag?

Hva sier lovverket om straffereaksjon for kjøring på eller kryssing av dobbelt sperrelinje? Det var spørsmålet da YTFs advokatfullmektig forsvarte et medlem i Tingretten.