En turbussjåfør fikk tilbake førerkortet etter et uhell.

En turbussjåfør fikk tilbake førerkortet etter et uhell.

Fikk tilbake førerkortet etter et uhell

En turbussjåfør kjørte i vinter med en skoleklasse på tur. Imot kom en brøytebil med plogen oppe, og sjåføren måtte kjøre mot den hvite linjen for å unngå sammenstøt. – Det var glatt ved den hvite linjen, og bussen kjørte i grøfta. Dette mente vi var et uhell for å unngå et større sammenstøt, sier advokatfullmektig Marius Træland.
query_builder PUBLISERT: April 20th, 2017
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Dette var retten enig i, og sjåføren fikk tilbake førerkortet som politiet rutinemessig hadde beslaglagt. Uhell kan skje, og konsekvensene ved at en brøytebil kjører inn i bussen kunne vært større.

LES OGSÅ: Førerkortbeslag - Hva gjør du?

Advokatfullmektig Marius Træland. Foto: YTF.

– Et spørsmål man kan stille seg er om politiet ville beslaglagt førerkortet hvis dette hadde vært en personbil. Det er korrekt at yrkessjåfører har et større ansvar, men her ble det tatt en vurdering på hvilken situasjon som hadde størst konsekvens, avslutter Træland.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

Innleide vant i tingretten – fikk fast jobb

Brødrene Dahl ønsket å kvitte seg med tre innleide lageransatte. Med advokathjelp fra YTF vant de tre fram i tingretten. Resultatet ble fast ansettelse og en klekkelig erstatning.

Trailersjåfør ble fratatt førerkortet to ganger, men begge beslagene var feil

To ganger valgte politiet å ta førerkortet til trailersjåføren for det de mente var uforsvarlig kjøring. Grunnlaget for beslagene var derimot tynt, og ved hjelp av Yrkestrafikkforbundets advokater ble mannen frifunnet.