YTF krever tryggere norske veier.

YTF krever tryggere norske veier.

Krever tryggere norske veier

YS-forbundene Yrkestrafikkforbundet og Parat vil ha døgnkontinuerlig kontroll av tungtransport på vei inn i Norge.
query_builder PUBLISERT: January 14th, 2019
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes krever sammen med hovedtillitsvalgt Jannike Hanssen i Parat i Statens vegvesen kontroll av all tungtransport på vei inn i Norge.

I dag gir det et konkurransefortrinn å nedprioritere sikkerhet og arbeidsforhold. Det må vi ha en slutt på, myndighetene må kontrollere og transportkjøperne må ta ansvar.

Se innslaget på Dagsrevyen ved å klikke her eller klikk på bildet under. 

Klikk på bildet for å se Dagsrevyen-innslaget

 

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Fikk 55.000 etter konkursvarsel

YTF-medlemmet hadde utestående overtidsbetaling fra bedriften.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

Medlemskap Medlemsavgift/kontingent