YTF har laget åtte digitale kurs for de tillitsvalgte.

YTF har laget åtte digitale kurs for de tillitsvalgte.

Inviterer til digitale tillitsvalgtkurs

Yrkestrafikkforbundets tillitsvalgtkurs for høsten 2020 er fortsatt ikke avklart på grunn av Korona-viruset. Derimot har YTF laget hele åtte digitale kurs som de tillitsvalgte kan bryne seg på i høst.
query_builder PUBLISERT: August 20th, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Fysiske kurs er planlagt, men det er ikke avklart om disse kan holdes grunnet pandemien. I mellomtiden har YTF utarbeidet en pakke med åtte ulike digitale kurs. Hvert kurs inneholder en podcast, en video og en tekst. I tillegg får deltakerne en oppgave som skal innleveres.

- De digitale kursene skal ikke erstatte de fysiske kursene, men fungere som et supplement og gi faglig påfyll for de tillitsvalgte i en tid der det er vanskeligere å møtes. Det meste av kurset kan skal kunne gjennomføres med mobiltelefonen og være lett tilgjengelig, uttaler generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud.

De åtte kursene behandler temaene styringsrett, førerkortbeslag, midlertidig ansatte, nedbemanning, oppsigelse, personvern, protokoll og verving og medlemspleie.

Kursinvitasjonen ble sendt ut til tillitsvalgte onsdag 19. august, med påmeldingsfrist 30. august.

Målet er at mye av materiellet etter hvert også blir tilgjengelig og kan benyttes av YTF-medlemmer i andre sammenhenger.

Spørsmål fra tillitsvalgte

Advokatene i YTF har her listet opp noen vanlige spørsmål fra tillitsvalgte med svar.

Tillitsvalgtsutfordringen 2019

Vinn cruise Oslo-Kiel med Color Line!

Gratis nettkurs om Kunstig Intelligens

Over 400 000 personer i over 170 forskjellige land har tatt eller tar kurset. Det er nå tilgjengelig på norsk. Du trenger verken å kunne programmere eller være god i matematikk for å ta kurset. Ved fullført kurs mottar du et kursbevis.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.