Gratis nettkurs om Kunstig Intelligens

Over 400 000 personer i over 170 forskjellige land har tatt eller tar kurset. Det er nå tilgjengelig på norsk. Du trenger verken å kunne programmere eller være god i matematikk for å ta kurset. Ved fullført kurs mottar du et kursbevis.
query_builder PUBLISERT: May 4th, 2020

Lurer du på hvordan kunstig intelligens (KI) kan påvirke hverdagen og jobben din? Vil du lære mer om hva KI egentlig er – og hvordan det er bygget opp? Vil du forstå hvordan KI vil utvikles og påvirke oss i årene som kommer?

Om kurset
Nettkurset 'Elements of AI' om kunstig intelligens er nå tilgjengelig på norsk. Det er et online introkurs om kunstig intelligens på ca 30 timer. Kurset er åpent for alle, det er lett forståelig og engasjerende.

Elements of AI er et gratis nettkurs laget av Reaktor, Helsingfors Universitet og Feed. Kurset er rettet mot alle som vil vite mer om hva kunstig intelligens er, hvordan KI utvikles, og hva som kan (og ikke kan) gjøres med KI. Kurset kombinerer teori med praktiske oppgaver, og du kan fullføre det i ditt eget tempo.

info Visste du at...

...YTF gir opp til 10.500 kr i støtte til fagopplæring?

Les mer om støtte til fagbrev, briller og fysioterapi eller meld deg inn her

Bruksnytte og kursbevis
Kunnskap om kunstig intelligens bør ikke være bare for datafolk og spesielt interesserte. Det er viktig at folk flest kan litt om hvordan teknologien virker og hva den vil bety for oss.

Som tillitsvalgt eller ansatt i transportsektoren er dette et tema som du må forholde seg til på mange ulike måter fremover. Eksempler på dette kan være selvkjørende busser og lastebiler, flåtestyringsverktøy eller i forbindelse med problemstillinger som gjelder overvåkning av ansatte og kjøretøy.

Det er ingen karakterer, men det blir sporet hvor mange oppgaver du har fullført. For å motta sertifikat må du fullføre minst 90% av oppgavene og svare rett på 50% av oppgavene.

Kurset er tilgjengelig på norsk her, klikk deg inn for å lese mer eller å starte kurset