YTFs Marius Træland deltok i paneldebatt om overvåking på arbeidsplassen.

YTFs Marius Træland deltok i paneldebatt om overvåking på arbeidsplassen.

Hvor stor grad av overvåking bør tillates på arbeidsplassen?

Under Møteplass Oslo 2020 inviterte Yrkestrafikkforbundet (YTF) til paneldebatt. Temaet var hvor stor grad av overvåking som bør tillates på arbeidsplassen, noe som har vært en problemstilling YTFs advokater har fått bryne seg på flere ganger i det siste.
query_builder PUBLISERT: August 21st, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

En av dem er Marius Træland, som i Dagens Næringsliv skrev om hvordan ansatte blir utsatt for personvernsbrudd uten at det får konsekvenser. Innlegget hans kan du lese her.

I paneldebatten deltok Øyvind Svendsen og Ola A. Hagen fra NHO, og Trude Valle og Marius Træland fra Yrkestrafikkforbundet. Debattleder var Stein Kåre Kristiansen, tidligere politisk redaktør i både VG og TV 2.

Paneldebatten kan sees i sin helhet her:

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Godssjåfør slapp 8 måneders førerkortbeslag

Fikk hjelp av YTFs advokatfullmektig Marius Træland og er tilbake på veien.

Trailersjåfør ble fratatt førerkortet to ganger, men begge beslagene var feil

To ganger valgte politiet å ta førerkortet til trailersjåføren for det de mente var uforsvarlig kjøring. Grunnlaget for beslagene var derimot tynt, og ved hjelp av Yrkestrafikkforbundets advokater ble mannen frifunnet.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

100 lageransatte og sjåfører fikk fast stilling

Den siste tiden har Yrkestrafikkforbundet sørget for at over hundre lageransatte og sjåfører har gått fra å være vikarer til å få fast stilling. Stadig flere lageransatte velger å melde seg inn i YTF.