– Glad for avklaring om beltebruk i buss

Gebyr til bussjåfør ble trukket.
query_builder PUBLISERT: September 12th, 2017

Tirsdag 12. september meldte «Trafikken direkte» på sidene til Bergens Tidende at en bussjåfør fikk gebyr under en kontroll for beltebruk i buss på Hylkje. Årsaken til gebyret var ifølge Statens vegvesen at et barn i bussen ikke hadde belte på.

Forbundsleder i YTF Jim Klungnes.

Senere på dagen opplyste kontrolleder Lars Harald Drange i Vegvesenet at gebyret til Tide-sjåføren ville bli trukket.

– Hvis det er skjerm på bussen som opplyser om belteplikten, noe det er på alle busser med belter, så gir det unntak fra reglene. Det er litt utydelige regler om sjåførens plikter, men dette er noe vi jobber med, sa Drange til BT.

Glad for avklaring
Forbundsleder i YTF Jim Klungnes mener avgjørelsen var korrekt.

– Vi er glade for avklaringen fra Statens vegvesen om dette. Bussjåfører har hverken tid eller mulighet til å personlig overvåke bilbeltebruken til hver enkelt passasjer, det ville skape en uakseptabel hverdag. Busselskapene har ansvaret for å merke bussene skikkelig, også skole og foreldre må bidra til å gi barna god opplæring om bruk av bilbelte, konkluderer Klungnes.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Innleide vant i tingretten – fikk fast jobb

Brødrene Dahl ønsket å kvitte seg med tre innleide lageransatte. Med advokathjelp fra YTF vant de tre fram i tingretten. Resultatet ble fast ansettelse og en klekkelig erstatning.

Frikjent etter påkjørsel av fotgjenger

Politiet mente bussjåføren hadde opptrådt uaktsomt da en fotgjenger som gikk på rødt lys i Nylandsveien ble påkjørt. Retten var uenig og frikjente vedkommende.