Politiet ville beholde førerkortet til langt ut i mars, YTF-medlemmet fikk hjelp av vår advokat.

Politiet ville beholde førerkortet til langt ut i mars, YTF-medlemmet fikk hjelp av vår advokat.

Fikk førerkortet tilbake

Politiet ville beholde førerkortet til langt ut i mars, YTF-medlemmet fikk hjelp av advokat Martin og er tilbake på veien.
query_builder PUBLISERT: January 12th, 2018
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

YTF-medlemmet kjørte på en bil bakfra og sammenstøtet førte til materielle skader for begge parter. Det var ingen personskader. Politiet fratok YTF-medlemmet førerkortet på stedet, men han hevdet han ikke hadde handlet uaktsomt og mente det ikke var grunnlag for å holde førerkortet tilbake frem til endelig dom i saken.

Advokat i YTF Martin Helle Opedal

Politiet ville i tingretten at førerkortet ble midlertidig beslaglagt frem til 13. mars i år. Den 11. januar var rettsmøtet og Yrkestrafikkforbundets advokat Martin Helle Opedal representerte YTF-medlemmet i Stavanger tingrett. Kjennelsen ble ikke tatt til følge med begrunnelse at det ikke foreligger sannsynlighetsovervekt for at siktede har gjort noe straffbart. Dermed er det ikke grunnlag for å holde førerkortet tilbake.

– Vi er veldig glade for at dette ordnet seg for medlemmet vårt. Jeg vet hvor viktig førerkortet er for våre medlemmer. Det handler om å ha en jobb å gå til, men også om selvfølelse og trygghet i hverdagen, uttaler Opedal.

LES OGSÅ: Førerkortbeslag - Hva gjør du?

Forbundsleder Jim Klungnes er godt fornøyd med utfallet for YTF-medlemmet.

– Vi ser at medlemmene våre setter pris på at Yrkestrafikkforbundet har egne advokater som reagerer raskt i slike saker. Advokatene i Yrkestrafikkforbundet er eksperter på juridiske saker som medlemmene havner i. Det gjør at de ofte er til god hjelp, avrunder Klungnes.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Fikk tilbake førerkortet etter et uhell

En turbussjåfør kjørte i vinter med en skoleklasse på tur. Imot kom en brøytebil med plogen oppe, og sjåføren måtte kjøre mot den hvite linjen for å unngå sammenstøt. – Det var glatt ved den hvite linjen, og bussen kjørte i grøfta. Dette mente vi var et uhell for å unngå et større sammenstøt, sier advokatfullmektig Marius Træland.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Trailersjåfør ble fratatt førerkortet to ganger, men begge beslagene var feil

To ganger valgte politiet å ta førerkortet til trailersjåføren for det de mente var uforsvarlig kjøring. Grunnlaget for beslagene var derimot tynt, og ved hjelp av Yrkestrafikkforbundets advokater ble mannen frifunnet.