YS Pensjon - kort vei til høyere lønn som pensjonist

Med egen pensjonskonto samles pensjonen din automatisk hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. Du vil ikke lenger ha opptjent pensjon litt her og der i ulike selskap. Dette vil gi deg bedre oversikt, mer kontroll, lavere kostnader – og mer i pensjon. Merk at egen pensjonskonto gjelder for deg som jobber i det private og har en innskuddspensjon.
query_builder PUBLISERT: 2021-09-06
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Få mer pensjon for pengene!
En fordel med egen pensjonskonto er at du selv kan bestemme i hvilket selskap pensjonen din skal samles. Men her bør du følge litt med; det er nemlig stor variasjon i kostnadene de ulike pensjonsleverandørene tar for å forvalte pensjonskontoen din.

Du som er medlem i et YS-forbud har her en stor fordel. Visste du at YS Pensjon, som i samarbeid med Nordea Liv tilbyr YS-medlemmer egen pensjonskonto, er blant de som har de aller laveste kostnadene? Og lavere kostnader betyr høyere pensjon. Husk at jo tidligere du benytter deg at denne fordelen, desto raskere vokser pensjonskontoen din.

Regneeksempel: Flytter du pensjonen din til YS Pensjon og har 40 års opptjening av pensjon og en lønn på kr. 550.000, kan du sitte igjen med kr. 161.545 mer i pensjon (etter siste pensjonsutbetaling). Har du en lønn på kr. 700.000, kan du få hele kr. 278.448 mer i pensjonsutbetaling.

Forutsetning eksempel: 40 års opptjening av pensjon, lønn kr. 550.000 (lønnsvekst 2 %), startkapital kr. 0, innskuddsprosent 5 % mellom 0 og 12 G, nedtrapping av aksjeandel fra 55 år i 15 år, pensjonsutbetaling fra 67 år, inflasjonsjustert med 2 %. Utbetalingsperiode på 10 år. Nordea Liv Bærekraft 80 som investeringsprofil med kostnad på 0,39 %, sammenlignet med kostnad i markedet på 0,89 %. Merk at eksempelet kun ser på kostnader, ikke avkastning.

Har du oppspart pensjon som ikke er en del av egen pensjonskonto?

Jobber du kanskje i det offentlige eller er arbeidsledig i dag, men har tidligere jobbet i privat sektor? Da har du mest sannsynlig oppspart pensjon herfra, såkalte pensjonskapitalbevis. Disse vil ikke samles i egen pensjonskonto, og har ofte høye forvaltningskostnader som spiser av pensjonen din. Flytter du pensjonskapitalbevisene dine til YS Pensjon, får du de samme gode medlemsfordelene som for egen pensjonskonto. Men husk - du må flytte pensjonskapitalbevisene før du startet uttak av pensjonen din. Har du først begynt å ta ut pensjonen du har opptjent hos arbeidsgiveren din, er det for sent å flytte den.

Det er enkelt å flytte pensjonen din

Gå inn på yspensjon.no og gi fullmakt til din at egen pensjonskonto opprettes hos Nordea Liv med alle medlemsfordelene YS Pensjon tilbyr. Og skulle du på et tidspunkt ønske å flytte igjen, er dette like enkelt. Du binder deg ikke til noe.

Benytt deg av denne medlemsfordelen som YS Pensjon har fremforhandlet for deg. Et par minutters innsats nå kan gi deg mange år med høyere pensjon