YS-medlemmer kan få høyere pensjonsutbetaling

Fra 1. januar ble innskuddspensjonsloven endret, slik at alle ansatte med innskuddspensjon får en egen pensjonskonto. Yrkestrafikkforbundet har sammen med YS-forbundene Delta, Parat, Finansforbundet, Negotia og Safe nå inngått avtale med Nordea Liv, og vil gjennom «YS Pensjon» tilby pensjonssparing for medlemmene våre til en svært god pris.
query_builder PUBLISERT: February 1st, 2021

Tidligere lovverk ga dårligere utbetaling
1. januar skjedde det en stor endring som kan gi deg bedre pensjon. Innskuddspensjonsloven ble endret, slik at ansatte med en innskuddspensjon får en EGEN pensjonskonto som skal følge den enkelte gjennom hele arbeidslivet. På den kontoen skal så arbeidsgiverne «fylle på» innskuddspensjonen som gjelder for den jobb vi til enhver tid har.

­­­­­­­­­– Før har det vært slik at du må bruke den pensjonsleverandøren som din arbeidsgiver har, og bytter du jobb må du «begynne på nytt» med opptjening hos en annen pensjonsleverandør gjennom din nye arbeidsgiver. For det gamle forholdet får du et pensjonskapitalbevis. Mange av oss sitter dermed med en rekke pensjonskapitalbevis, som både har årlige gebyrer og dessuten høy forvaltningskostnad. Da blir pensjonsutbetalingen mye lavere enn den kunne vært, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes.

En av landets laveste kostnader
Fremover kan man selv bestemme hvem som skal forvalte for seg. Flere YS-forbund har nå gått sammen og fremforhandlet en meget god pris for sine medlemmer. Yrkestrafikkforbundet kan derfor tilby medlemmene med innskuddspensjon pensjonssparing med en av de laveste forvaltningsgebyrene i landet.

Her kan du se prissammenlikningen på Finansportalen.no

Starter i 2021
– YS Pensjon og Yrkestrafikkforbundet vil tilby YTF-medlemmene plassering av pensjonskontoen hos Nordea Liv til medlemspris, uttaler Klungnes.

For at din innskuddspensjon skal flyttes over til YS Pensjon, kreves det at du avgir et samtykke til at YS Pensjon kan forhandle om gunstige priser med Nordea Liv og de andre pensjonsleverandører, og eventuelt flytte pensjonsavtalen i framtiden. Dette samtykket vil kunne gis via yspensjon.no med BankID. YTF vil i fellesskap med YS Pensjon og Nordea Liv sikre at personvernet ditt ivaretas og at lovpålagt informasjon gis.

– Med fullmakter fra titusener av YS-medlemmer kan vi når som helst flytte våre medlemmers pensjonsformue om en konkurrent skulle gi enda bedre betingelser, slår Klungnes fast.

Lyst å vite mer?
Gå til yspensjon.no for å lese mer og flytte pensjonen din til YS Pensjon