Leder av YTF Logistikk Jan Arne Laberget. Foto: Per Christian Lind.

Leder av YTF Logistikk Jan Arne Laberget. Foto: Per Christian Lind.

Møtte tusen medlemmer

På vei hjem fra Brüssel dro YTF-lastebilen på norgesturné i to uker. I etterkant er tallenes tale imponerende!
query_builder PUBLISERT: May 10th, 2019

Lørdag 30. mars klappet Hirtshals-ferga til kai i Bergen og YTF-lastebilen kjørte i land. Yrkestrafikkforbundet hadde reist fra Trøndelag til Brüssel og demonstrert mot sosial dumping i transportsektoren. 5.000 fagorganiserte deltok i en massiv markering for rettferdig transport. Les mer her:

Leder for YTF Logistikk Jan Arne Laberget hadde etter dette fått semitraileren opp til Bergen og ble møtt av Tor Arne Korsmoe og Willy Andre Korth. Der startet de på en mer enn to ukers tur langs kysten til Oslo, videre innom Østfold og opp til Trøndelag der turneen ble avsluttet 15. april.

Willy Andre Korth, Jan Arne Laberget og Tor Arne Korsmoe.

Kjørte 560 mil
Lastebilsjåfør og leder av YTF logistikk Jan Arne Laberget har kjørt 560 mil i løpet av turen Trøndelag-Brüssel-Trøndelag. Han er imponert over engasjementet til de tillitsvalgte langs ruta.

- Det er artig å oppleve at så mange folk har lagt seg i selen og forberedt besøket vårt. Der vi kjørte innom var det som regel godt med folk og bra tilrettelagt. Hele turen var full av hyggelige folk og kollegialt samhold, fastslår Laberget.

Turneen startet i Bergen.

Over 60 besøk
Formålet med turen var å møte sjåfører og å sette fokus på rettferdig transport.

YTF-lastebilen la turen innom over 60 ulike bedrifter og truckstops. Forbundsleder, tillitsvalgte og ansatte ble med på strekninger underveis. Forbundet møtte mer enn tusen medlemmer, pratet med nesten like mange uorganiserte og fikk flere nye medlemmer i løpet av rundturen.

YTF Nedre Telemark

- Det er vanskelig å velge seg noen favoritter blant så mange bra opplevelser, men det var veldig interessant å stå på Krossmoen kontrollstasjon sammen med Statens vegvesen og få en innføring i hvordan de tenker sikkerhet på veien, fortsetter Laberget.

Statens vegvesen på Krossmoen.

Norgesturnéen førte også til medieoppslag i Haugesunds Avis, avisa Telen og Østlandets Blad.

Se flere bilder fra turen på Facebook-sidene våre.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.