FOTO: YTF

FOTO: YTF

Lønnsforhandlingene utsettes til høsten

Fredag utsatte partene – i samråd med Riksmekleren – lønnsoppgjøret i frontfaget til høsten. Det betyr at oppgjørene i de andre sektorene også utsettes.
query_builder PUBLISERT: March 14th, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Tekst: YS' kommunikasjonsavdeling

– I den ekstraordinære situasjonen landet vårt er inne i er dette en riktig og nødvendig beslutning, sier YS-leder Erik Kollerud.

– Vi kan ikke risikere å gjennomføre et oppgjør som ender i brudd og potensiell streik nå. Som ansvarlig fagbevegelse tar vi nå vår del av ansvaret for at samfunnet skal komme seg best mulig gjennom koronakrisen, sier han.

Som følge av at partene i frontfaget er enig om utsettelse,utsettes også oppgjøret i offentlig sektor og resten av privat sektor.

– Vi er opptatt av at oppgjøret gjennomføres i riktig rekkefølge, og de andre sektorene vil da forhandle etter at frontfaget gjenopptas på tradisjonell måte, sier Kollerud.

Gjeldende tariffavtaler videreføres til forhandlingene kan gjenopptas.

– Nå konsentrerer vi oss om å hjelpe medlemmene våre gjennom krisen. Så skal vi jobbe for bedre lønns- og arbeidsvilkår når krisen er over, sier YS-lederen.

Hovedavtalerevisjon til høsten – kom med innspill til krav

Både Hovedavtalen i Spekter og Hovedavtalen i NHO skal reforhandles til høsten. Begge har utløpsdato 31. desember 2021.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?