Foto: Jonas Ruud.

Foto: Jonas Ruud.

Fikk igjen 27.500 kr. etter hjelp fra Yrkestrafikkforbundet

YTF-medlemmet forsøkte først å rette et pengekrav mot tidligere arbeidsgiver på egenhånd. Han mente de skyldte han 25.000 kr. i manglende lønn og overtidsbetaling, og 2500 kr. i feriepenger. Etter at han ikke fikk noe svar, kontaktet han Yrkestrafikkforbundet.
query_builder PUBLISERT: October 2nd, 2023
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Saken startet da medlemmet oppdaget at den tidligere arbeidsgiveren hans skyldte både lønn og feriepenger. Han opplevde at han var fratatt betydelige beløp uten noen forklaring eller begrunnelse, og kontaktet sin tidligere sjef. Etter en lengre tid uten svar, søkte han hjelp av YTF.

Rask hjelp og rask løsning

Ved hjelp av rådgiver Rameen Sheikh, ble det rettet et nytt krav mot den tidligere arbeidsgiveren. I svaret som kom gikk de med på å utbetale kravet på 27.500 kr. dersom arbeidsklærne han hadde fått ble innlevert.

Rådgiver i Yrkestrafikkforbundet, Rameen Sheikh. Foto: Per Christian Lind.

- Denne saken er et eksempel på støtten YTF kan tilby sine medlemmer, uttaler Sheikh.  -Vi er her for å beskytte medlemmene våre, sikre rettferdighet og sørge for at arbeidsgivere overholder arbeidslivets lover og regler. Saken viser tydelig forskjellen på å stå alene, og det å ha YTF i ryggen dersom man får problemer i arbeidsforholdet sitt.

- Stressende å ikke vite om man har jobb neste uke

Erling Kragerud har vært tillitsvalgt i YTF i en årrekke, og har hjulpet om lag 40 medlemmer til å få fast ansettelse. Han mener at nøkkelen til endringer er dialog med arbeidsgiver, litt kjennskap til regelverket og et menneskelig engasjement for medlemmene.

Medlemmet er glad for at saken løste seg, og syns det er godt å kunne gå videre uten å ha denne saken hengende over seg.

- Vi er opptatte av at medlemmene vet at de kan kontakte de tillitsvalgte eller oss i sekretariatet dersom de står i en vanskelig situasjon. Sammen er vi sterkest, avslutter hun.

Førerkortbeslag med liten skrift

I slutten av april var YTF-medlemmet veldig uheldig på vei til jobb. Han kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en annen bil. Politiet på stedet vurderte at hendelsen ikke var alvorlig nok til at medlemmet måtte ut av trafikken. Likevel fikk han både bot og førerkortbeslag i etterkant.

Arne (51) kjemper for at flere skal ta fagbrev: - Vi må få opp andelen

Som yrkessjåfør med fagbrev har man mulighet til å tjene oppimot 27.000 kroner ekstra i året. Likevel er det få av sjåførene i Norge som tar fagbrev. – Andelen må opp, sier tillitsvalgt og veiviser i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Mistet lappen etter leddskump

En ettermiddag før jul kjører medlemmet forbi et kjøpesenter. Han fulgte godt med på trafikkbildet før han trillet over fotgjengerfeltet. Rett etterpå hører han flere som roper at han må stoppe og oppdager at det er en som er påkjørt.