Foto: Arne Danielsen, Yrkestrafikk.

Foto: Arne Danielsen, Yrkestrafikk.

Europeisk stordemonstrasjon for yrkessjåførene

Flere hundre yrkessjåfører fra en rekke europeiske land demonstrerte foran Europaparlamentet i Strasbourg tirsdag 29. mai mot sosial dumping og for rettferdig transport i Europa.
query_builder PUBLISERT: May 30th, 2018

Demonstrasjonen ble arrangert av det europeiske transportarbeiderforbundet (ETF), der YTF er medlem, i anledning behandlingen av EUs nye mobilitetspakke som omfatter regler for kabotasje og kjøring over landegrensene. I verste fall kan arbeidsbetingelsene bli kraftig forverret. EU-parlamentet venter å fatte vedtak i saken i juli.

Mer både om saken og demonstrasjonen kommer i fagbladet Yrkestrafikk.

(Tekst og foto: Arne Danielsen, Yrkestrafikk)

Stopp frislipp i godsbransjen – Gi EU beskjed!

Stor europeisk e-postkampanje 24. og 25. mai mot nye forslag for godsbransjen.

Dumping dokumentert

Den nye grenseundersøkelsen etter at Yrkestrafikkforbundet fikk innført allmenngjøring av lønn i godsbransjen viser at det fortsatt finner sted en omfattende sosial dumping blant utenlandske sjåfører.

Prispress fremmer arbeidslivskrim

I DN mandag skrev generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud om prispresset i transportbransjen. Les hele innlegget her:

– Nå må vi få fortgang i utredningen

Fredag behandlet Stortinget forslaget fra SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet om at Statens vegvesen skal få myndighet til å kontrollere lønns- og arbeidsvilkår. Forslaget var basert på YTFs høringsinnspill tidligere i år. Selv om forslaget ikke fikk flertall så kan saken bli løst.

– Etter mitt skjønn burde man lytte til resultatene i undersøkelsene

Olav Moe (KrF) oppfordrer stortingsgruppa til å støtte forslaget om å la Statens Vegvesen kontrollere lønns- og arbeidsforhold.