– Etter mitt skjønn burde man lytte til resultatene i undersøkelsene

Olav Moe (KrF) oppfordrer stortingsgruppa til å støtte forslaget om å la Statens Vegvesen kontrollere lønns- og arbeidsforhold.
query_builder PUBLISERT: December 14th, 2017

I NRK-innslaget om undersøkelsene Yrkestrafikkforbundet har utført om lønnsvilkår for gods- og turbussbransjen uttalte gruppeleder i Østfold Fylkesting Olav Moe (KrF) at stortingsgruppa burde lytte til resultatene i undersøkelsene, og at de viser behovet for å stramme opp håndteringen for å få likeverdige konkurranseforhold mellom norske og utenlandske bedrifter.

Se hele innslaget her

– Vi håper at Kristelig Folkeparti velger å lytte til innspillet fra Olav Moe i denne livsnødvendige saken for gods- og turbussbransjen, oppfordrer forbundsleder i YTF Jim Klungnes.

Kristelig Folkeparti kan stoppe uverdige forhold fredag!

Yrkestrafikkforbundet spilte under høring inn forslag til arbeids- og velferdskomitéen om at Statens Vegvesen i sitt arbeid ute på veien må få fullmakt til å kreve dokumentasjon om lønnsvilkår. Fredag 8. desember resulterte dette i et flertallsforslag fra komitéen. Men under Stortingsbehandlingen fredag 15. desember mangler vi nå Krfs stemmer for å få gjennomslag.

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Dietten er reddet!

FrP, Høyre, KrF og Venstre har lyttet til Yrkestrafikkforbundet i saken om diettpenger for yrkessjåfører.