Her utveklser Torgeir Kroken, leder for tariff i Virke og Eirik Bornø, leder for YS Privat, krav i årets mellomoppgjør: Foto: Terje Bergersen.

Her utveklser Torgeir Kroken, leder for tariff i Virke og Eirik Bornø, leder for YS Privat, krav i årets mellomoppgjør: Foto: Terje Bergersen.

Virke-forhandlingene er i gang

I dag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og Virke.
query_builder PUBLISERT: April 13th, 2021
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Søndag ettermiddag kom YS og NHO til enighet under meklingen i mellomoppgjøret i NHO-området. I dag, tirsdag, startet forhandlingene i Virkeområdet.

Kravet fra YS er at man skal komme frem til samme resultat som i det nylig avsluttede frontfaget, hvor man ble enige om en ramme på 2,7 prosent.

For Yrkestrafikkforbundet vil det være Grossistoverenskomsten, Kranoverenskomsten (Nordic Crane) og Kontoroverenskomsten som omfattes i denne omgang.

Det er satt av to dager til forhandlingene. Når de sentrale forhandlingene er avsluttet, fortsetter lønnsoppgjøret med lokale forhandlinger.

Følg med på ytf.no for oppdateringer.

Enighet i Virkeoppgjøret

YS og Virke ble onsdag 14. april enige i den sentrale forhandlingen for 2021.

Mellomoppgjøret 2021: Hva betyr egentlig 2,7 prosent økning?

Søndag 12. april kom YS og NHO til enighet i mellomoppgjøret 2021. Rammen på lønnsøkningen er anslått til 2,7 prosent.

Enighet i meklingen - dette betyr det for deg

YS og NHO kom søndag ettermiddag til enighet under meklingen i mellomoppgjøret i NHO-området. Riksmekler la frem en skisse som begge parter valgte å akseptere.

Meklingen fortsetter - streikestart er utsatt

Ved midnatt natt til søndag gikk meklingsfristen i mellomoppgjøret ut, men partene (YS og NHO) er enige om å fortsette meklingen på overtid. Søndag formiddag pågår fortsatt meklingen. Dette innebærer at oppstarten av en eventuell streik utsettes.

Hva skjer når YS og NHO nå møtes til mekling?

Fredag og lørdag møtes YS og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Lurer du på hva som da foregår? Vi gir deg en rask gjennomgang.