Her utveklser Torgeir Kroken, leder for tariff i Virke og Eirik Bornø, leder for YS Privat, krav i årets mellomoppgjør: Foto: Terje Bergersen.

Her utveklser Torgeir Kroken, leder for tariff i Virke og Eirik Bornø, leder for YS Privat, krav i årets mellomoppgjør: Foto: Terje Bergersen.

Virke-forhandlingene er i gang

I dag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og Virke.
query_builder PUBLISERT: April 13th, 2021
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Søndag ettermiddag kom YS og NHO til enighet under meklingen i mellomoppgjøret i NHO-området. I dag, tirsdag, startet forhandlingene i Virkeområdet.

Kravet fra YS er at man skal komme frem til samme resultat som i det nylig avsluttede frontfaget, hvor man ble enige om en ramme på 2,7 prosent.

For Yrkestrafikkforbundet vil det være Grossistoverenskomsten, Kranoverenskomsten (Nordic Crane) og Kontoroverenskomsten som omfattes i denne omgang.

Det er satt av to dager til forhandlingene. Når de sentrale forhandlingene er avsluttet, fortsetter lønnsoppgjøret med lokale forhandlinger.

Følg med på ytf.no for oppdateringer.

Enighet i Virkeoppgjøret

YS og Virke ble onsdag 14. april enige i den sentrale forhandlingen for 2021.

Mellomoppgjøret 2021: Hva betyr egentlig 2,7 prosent økning?

Søndag 12. april kom YS og NHO til enighet i mellomoppgjøret 2021. Rammen på lønnsøkningen er anslått til 2,7 prosent.

Enighet i meklingen - dette betyr det for deg

YS og NHO kom søndag ettermiddag til enighet under meklingen i mellomoppgjøret i NHO-området. Riksmekler la frem en skisse som begge parter valgte å akseptere.

Hva skjer når YS og NHO nå møtes til mekling?

Fredag og lørdag møtes YS og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Lurer du på hva som da foregår? Vi gir deg en rask gjennomgang.