Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet, Linda Jæger. Foto: Jonas Ruud

Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet, Linda Jæger. Foto: Jonas Ruud

Klart ja-flertall i uravstemningen på gods

Over 70 % av YTFs medlemmer stemte ja. Oppgjøret er dermed vedtatt.
query_builder PUBLISERT: June 23rd, 2022
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Når stemmene fra YTF og Fellesforbundet ble lagt sammen var det 77,6 prosent som stemte ja og 20,47 prosent som stemte nei. Resterende stemte blankt.

info Visste du at...

...medlemmer i Yrkestrafikkforbundet er sikret streikebidrag slik at de økonomiske ulempene ved en streik blir betydelig mindre? Les mer eller meld deg inn her!

I Yrkestrafikkforbundet stemte 70,26 prosent ja og 25,28 prosent nei, med henholdsvis 189 og 68 stemmer. 12 personer stemte blankt. Valgdeltakelsen i YTF var på 50 prosent.

Enighet i godsoppgjøret – Dette ble resultatet

Lastebilsjåførene kom frem til en enighet med arbeidsgiverne forhandlinger. Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger er fornøyd med resultatet.

Gikk opp nesten 80.000 kr. i lønn med tariffavtale

- Tariffavtaler er det fremste middelet man har for å ha reell innflytelse og medbestemmelse på egen arbeidsplass, sier forhandler i Yrkestrafikkforbundet, Petter Sommervold. Tillitsvalgt på Prime Cargo, Trond Karlsen, er glad for at de organiserte seg på arbeidsplassen. - Med tariffavtalen er alle tryggere, og med den hjelpen det enkelte medlemmet kan få er vi godt sikret, både individuelt og kollektivt på jobb gjennom medlemskapet.

Kjørte med lommebok – fikk forelegg

YTF-medlemmet holdt i en lommebok mens han kjørte. Etter å ha mottatt forelegg i posten fikk han hjelp av advokatfullmektig Anniken Aune i Yrkestrafikkforbundet.