Yrkestrafikkforbundets forhandlingsdelegasjon for YTF PostenBring. F.v: Ragnar Sekkeseter, Roger Seland, Geir Løland og Petter Sommervold

Yrkestrafikkforbundets forhandlingsdelegasjon for YTF PostenBring. F.v: Ragnar Sekkeseter, Roger Seland, Geir Løland og Petter Sommervold

Brudd i Posten-forhandlingene

Partene kom ikke til enighet. Neste skritt er da fase 3-forhandlinger mellom Spekter og YS Spekter.
query_builder PUBLISERT: September 18th, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Etter at man ikke kom til enighet i de lokale forhandlingene på Postenavtalen, ble det 17. september gjennomført bistandsforhandlinger mellom YTF PostenBring og Posten Norge AS.

YTF gikk til forhandlingsbordet med et krav om lavlønnsløft og krav om å videreføre en ordning med seniordager for ansatte over 57 år.

- Alle våre krav var godt innenfor rammen av årets oppgjør, men i stedet for å forhandle om mulige innretninger av oppgjøret ble vi presentert for det vi opplevde som et ferdigtygd diktat mer eller mindre identisk med det vi fikk framlagt i fase 1-forhandlingene, sier hovedtillitsvalgt for YTF PostenBring Geir Løland.

- Når arbeidsgiver ønsker å fjerne allerede opparbeidede goder forventer vi i det minste at de er villige til å gå i en dialog med oss om alternative løsninger, fortsetter Løland.

Partene kom altså ikke til enighet. Neste skritt er da fase 3-forhandlinger mellom Spekter og YS Spekter.

Brudd i godsforhandlingene

Oppgjøret går nå til mekling og det vil bli varslet plassoppsigelser for samtlige medlemmer på begge avtaler.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?