Forhandlingssjef i YTF Linda Jæger la frem kravene til NHO Transport og SPEKTER - Vy Buss AS

Forhandlingssjef i YTF Linda Jæger la frem kravene til NHO Transport og SPEKTER - Vy Buss AS

Bussforhandlingene – Dette er kravene

Mandag 4. april overleverte Yrkestrafikkforbundet kravene til NHO Transport og SPEKTER – Vy buss AS sammen med Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet.
query_builder PUBLISERT: April 4th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Kravene gjaldt Bussbransjeavtalen, Bussbransjeavtalen Vy og Funksjonæravtalen i Vy. I tillegg overleverte arbeidsgiversiden sine krav.

I Bussbransjeavtalen (BBA) ble det fremmet krav både på økonomi og på tekniske bestemmelser. Forhandlingsleder Linda Jæger overleverte kravene på vegne av YTF.

- Lønn er opplagt et viktig krav for oss i år. Det gjelder både lønnsløft for alle og økning av minstelønnssatsene i avtalene. I tillegg har vi flere andre krav på både økonomi og tekniske bestemmelser. Vi krever blant annet endringer på den såkalte «10-minuttersbestemmelsen» og at sikkerhetssjekken skal være en del av den ordinære arbeidstiden, uttaler Jæger.

Forhandlingene på BBA foregår 21. - 22. april.

Her kan du laste ned kravdokumentene i sin helhet:

Hovedavtaleforhandlinger i Spekter – YS fikk gjennomslag for flere viktige endringer.

YS og Spekter kom til enighet om ny hovedavtale i forhandlinger 10. og 11. november. Den nye hovedavtalen gjelder for perioden 1. januar 2022 – 31. desember 2025.

Krever sikkerhetsbur

«Det må lages nye krav til et sikkerhetsbur eller deformeringssone rundt førerplass, tilsvarende krav som gjelder personbil». Dette tok teknisk direktør Jan-Helge Sandvåg hos Tide til orde for på YTFs store sikkerhetskonferanse i Bodø i november.