Forhandlingssjef i YTF Linda Jæger la frem kravene til NHO Transport og SPEKTER - Vy Buss AS

Forhandlingssjef i YTF Linda Jæger la frem kravene til NHO Transport og SPEKTER - Vy Buss AS

Bussforhandlingene – Dette er kravene

Mandag 4. april overleverte Yrkestrafikkforbundet kravene til NHO Transport og SPEKTER – Vy buss AS sammen med Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet.
query_builder PUBLISERT: April 4th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Kravene gjaldt Bussbransjeavtalen, Bussbransjeavtalen Vy og Funksjonæravtalen i Vy. I tillegg overleverte arbeidsgiversiden sine krav.

I Bussbransjeavtalen (BBA) ble det fremmet krav både på økonomi og på tekniske bestemmelser. Forhandlingsleder Linda Jæger overleverte kravene på vegne av YTF.

- Lønn er opplagt et viktig krav for oss i år. Det gjelder både lønnsløft for alle og økning av minstelønnssatsene i avtalene. I tillegg har vi flere andre krav på både økonomi og tekniske bestemmelser. Vi krever blant annet endringer på den såkalte «10-minuttersbestemmelsen» og at sikkerhetssjekken skal være en del av den ordinære arbeidstiden, uttaler Jæger.

Forhandlingene på BBA foregår 21. - 22. april.

Her kan du laste ned kravdokumentene i sin helhet:

Hovedavtaleforhandlinger i Spekter – YS fikk gjennomslag for flere viktige endringer.

YS og Spekter kom til enighet om ny hovedavtale i forhandlinger 10. og 11. november. Den nye hovedavtalen gjelder for perioden 1. januar 2022 – 31. desember 2025.

Forhandlingsdatoer og uravstemninger 2022

Her finner du viktige datoer for lønnsoppgjøret 2022

Krever sikkerhetsbur

«Det må lages nye krav til et sikkerhetsbur eller deformeringssone rundt førerplass, tilsvarende krav som gjelder personbil». Dette tok teknisk direktør Jan-Helge Sandvåg hos Tide til orde for på YTFs store sikkerhetskonferanse i Bodø i november.