YTF på turné for å rekruttere morgendagens yrkessjåfører

Yrkestrafikkforbundet har deltatt på 22 stopp under SOTIN sin "Følg drømmen, ikke strømmen"-turné. Turneen har som mål å rekruttere flere unge til transportbransjen og informere om de spennende utdanningsmulighetene som finnes for fremtidens yrkessjåfører.
query_builder PUBLISERT: October 15th, 2024
edit FORFATTER: Adrian Pracon

Yrkestrafikkforbundet (YTF) har vært stolte samarbeidspartnere i SOTIN sin landsdekkende turné "Følg drømmen, ikke strømmen", en kampanje som retter oppmerksomheten mot utdanningsmulighetene og det spennende yrket som yrkessjåfør. Sammen med Norges Lastebileier Forbund og NHO Transport har turneen hatt som mål å rekruttere unge og arbeidssøkende til transportbransjen, og inspirere til å følge drømmen om en karriere bak rattet.

Jan Jarl Steingård og Tor Sivertsen på plass i Tromsø

Turneen, som fant sted fra slutten av august til slutten av september, har reist fra nord til sør med én buss og to lastebiler, og besøkte 31 skoler over hele landet. På hvert stopp har det vært fokus på å informere ungdommer om de mange mulighetene som finnes i transportbransjen og hvordan de kan starte sin utdanningsreise mot å bli yrkessjåfør. YTF har vært representert ved 22 av stoppestedene og har bidratt aktivt til å inspirere de unge til å vurdere en karriere i transportsektoren.

Over 7-8000 ungdommer fikk muligheten til å møte representanter fra bransjen, videregående skoler, opplæringskontorer, og lærebedrifter under turneen. For YTF er dette en viktig del av arbeidet med å sikre bransjens fremtid ved å rekruttere flere yrkessjåfører, og turneen har vært et verdifullt verktøy for å nå ut til ungdommer som vurderer yrket.