Riksmekler Mats Ruland og særskilt oppnevnt mekler Hanne Sofie Bjelland ønsket velkommen til mekling klokken 10:00 torsdag.

Riksmekler Mats Ruland og særskilt oppnevnt mekler Hanne Sofie Bjelland ønsket velkommen til mekling klokken 10:00 torsdag.

Mekling på bussbransjeavtalen er i gang

Mekling startet torsdag 10:00. Blir ikke partene enige i helgen tas nesten 2.400 sjåfører ut i streik fra lørdag.
query_builder PUBLISERT: May 5th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger sa før meklingsstart at vanskelige spørsmål gjenstår i meklingen.

- Vi hadde en konstruktiv dialog under forhandlingene, men de vanskelige spørsmålene gjenstår. Viktige krav for oss er å få slutt på gratisarbeid, å få forskuttering av sykelønn og et lønnstillegg som gjør at vi nærmer oss industriarbeideren, uttalte Jæger.

Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger fremla bussjåførenes krav

Gå på jobb som vanlig
Dersom du er i første streikeuttak: Gå på jobb som normalt frem til du får beskjed om noe annet. Medlemmer som er tatt ut i streik vil få informasjon på SMS fra YTF dersom/når streiken er et faktum. Ta ellers kontakt med din lokale tillitsvalgte.

Sørg for at kontaktinformasjonen din er korrekt her

Disse bussjåførene er i første uttak

Dersom det ikke blir enighet i meklingen kan 1128 YTF-medlemmer være i streik. Se hvem som er tatt ut i første uttak.

Streikebidrag 2022

Gjennom ditt medlemskap er du sikret tilskudd fra Yrkestrafikkforbundets streikefond slik at de økonomiske ulempene ved en streik blir betydelig mindre.