Klart ja-flertall i uravstemningen på bussoppgjøret 2024

Stemmene er talt opp etter uravstemningen på bussoppgjøret, og hele 78 % av YTFs medlemmer har stemt ja. Fordelt mellom alle forbund er ja-andelen 75%.
query_builder PUBLISERT: May 15th, 2024
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Medlemmer innen bussbransjen har i år blant annet fått en lønnsøkning på 11 kroner, ekspressbussjåførene har fått et lønnstillegg i helgene på 40 %, og bussjåfører som kjører mellom klokken 01:30 og 04:30 får nå et nattillegg på 40 %.

Etter at stemmetallene er gjennomgått viser det seg at et stort flertall av medlemmene har akseptert årets resultater og stemt ja. Bussoppgjøret 2024 er dermed ferdig forhandlet og vedtatt.

Historisk enighet i bussoppgjøret

- Dette er en god og viktig totalpakke for sjåførene som både gir bedre arbeidsvilkår og en etterlengtet reallønnsvekst, sier forhandlingsleder Marius Træland.

- Det var unikt i år at bussoppgjøret ikke gikk til mekling. Det har ikke skjedd tidligere. Da det siste forslaget fra arbeidsgiversiden lå på bordet, var forhandlingsdelegasjonen enige om at vi ikke kun si nei til det, forteller forhandlingsleder Marius Træland.

Han ledet forhandlingene på bussoppgjøret på vegne av YTF, og med seg hadde han en forhandlingsdelegasjon bestående av hovedtillitsvalgte og forbundsstyremedlemmer innen bussbransjen. 

YTFs delegasjon på forhandlingene på Bussbransjeavtalen 2024, med forhandlingsleder Marius Træland i front.

Slik er fordelingen av stemmene

Avtale

Oppslutning

Ja

Nei

YTF NHO

57,61 %

77,37 %

21,90 %

YTF Spekter

58,19 %

80,99 %

18,52 %

YTF Funksjonær

48,48 %

84,38 %

9,38 %

Lurer på hva oppgjøret betyr for deg?

Vi har laget en oppsummering av resultatene på oppgjøret i saken nedenfor.

Bussforhandlingene oppsummert: Dette betyr oppgjøret for deg

En historisk enighet blant partene om bussbransjeavtalen. Nå kan du se hva oppgjøret betyr for din inntekt og arbeidshverdag.