Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger la frem kravene til NHO Logistikk og Transport og Norges Lastebileierforbund

Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger la frem kravene til NHO Logistikk og Transport og Norges Lastebileierforbund

Godsforhandlingene har startet

Godsforhandlingene foregår tirsdag og onsdag. Her kan du se hvilke krav som er fremmet.
query_builder PUBLISERT: May 10th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Tirsdag og onsdag er satt av til forhandlingene.

Yrkestrafikkforbundet forhandler sammen med Fellesforbundet, med NHO Logistikk og Transport og Norges Lastebileierforbund som motparter. Forhandlingsleder Linda Jæger har med seg en forhandlingsdelegasjon som består av tillitsvalgte innen godsbransjen i YTF.

Forhandlingsdelegasjonene til Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet på venstre side, delegasjonene fra NHO Logistikk og Transport og Norges Lastebileierforbund på høyre side.
Forhandlingsdelegasjonen til Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet på venstre side, og forhandlingsdelegasjonen til NHO Logistikk og Transport og Norges Lastebileierforbund på høyre side.

Linda Jæger oppsummerer årets krav:

- Vi skal ha økt kjøpekraft for våre medlemmer. Vi vil ha et generelt tillegg til alle og et godt løft i minstelønnssatsene. I tillegg krever vi et nytt lønnssystem for langtransport slik at vi får en harmonisering mellom avlønningen for langtransport og nærdistribusjon, uttaler Jæger.

Forhandlingsdatoer og uravstemninger 2022

Her finner du viktige datoer for lønnsoppgjøret 2022

Avgjørende lønnsoppgjør

Bransjen vår må bli mer konkurransedyktig på å rekruttere kvalifiserte og kompetente ansatte som kan levere i henhold til kundenes bestillinger og forventninger. For å få til dette må bransjen betale en lønn som står i forhold til ulemper, ansvar og krav. En konkurransedyktig og rettmessig lønn. Alt kan forbedres i årets tariffoppgjør. På tide å levere, arbeidsgivere!

Streikebidrag 2022

Gjennom ditt medlemskap er du sikret tilskudd fra Yrkestrafikkforbundets streikefond slik at de økonomiske ulempene ved en streik blir betydelig mindre.