Forbundsleder Jim Klungnes åpnet YTF-konferansen 2023.

Forbundsleder Jim Klungnes åpnet YTF-konferansen 2023.

- Dette var skikkelig bra

Denne uken deltok 50 tillitsvalgte på YTF-konferansen 2023. På konferansen ønsket YTF å samle tillitsvalgte som ellers ikke deltar på kurs eller samlinger i forbundet, for å gi dem et par dager med sosialt og faglig påfyll. Det var god stemning og mange positive tilbakemeldinger underveis.
query_builder PUBLISERT: November 3rd, 2023
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Den 31. oktober til 1. november inviterte YTF til konferanse i Sandvika. Det var mange som ønsket å delta, og målet var å samle tillitsvalgte som ellers ikke deltar på sentrale kurs og samlinger. Her skulle de nyte to dager med et bredt spekter av foredrag og sosialt samvær med andre tillitsvalgte i YTF.  

- Vi er opptatte av å ta vare på alle våre tillitsvalgte, og at de skal føle en nærhet til organisasjonen. For en del tillitsvalgte kan det være flere år siden de har deltatt på noe sentralt. Vi mente at tiden var inne for å invitere disse på noe, og dermed ble ideen om YTF-konferansen skapt, sier generalsekretær i YTF, Linda Jæger.  

Startskuddet ble satt med Jonas Bals sitt foredrag om fagforeningshistorie. Bals er forfatter og politisk rådgiver, og engasjerte salen med sitt innlegg. Han trakk de historiske linjene fra den spede fagforeningsstarten i Europa til dagens organiserte arbeidsliv. Dette var blant temaene på konferansen som berørte mest, og flere trakk frem dette som et høydepunkt.  

Jonas Bals om fagforeningshistorie.

En deltaker fortalte at tårene kom etterpå, og at det ble tydelig hvor viktig tillitsverv og engasjement i fagforeninger er. – Dette var skikkelig bra, og sterk kost.  

Engasjerende om pensjon 

På den første dagen holdt også YTFs advokat, Josefine Wærstad, innlegg. Hun snakket om hvorfor det ofte er best å forsøke å løse saker lokalt, og om når det er hensiktsmessig å involvere den juridiske avdelingen i YTF. Deretter snakket sjefsøkonom i YS, Merete Onshus, om frontfagsmodellen, og dens fordeler og ulemper.  

Alexandra Plathe om pensjon.

Dagen ble avsluttet med et dypdykk i pensjon og hva man bør være obs på med Alexandra Plathe, jurist og leder for Formuesforvaltning Pensjonsrådgivning. Mange av deltakerne fortalte at de hadde fått seg noen åpenbaringer, og det manglet ikke på spørsmål til Plathe i pausene. Det er nok flere som tar en runde på egen pensjon etter dette foredraget.  

Arbeidsgivers perspektiv 

Neste dag startet med et innlegg om hvordan tillitsvalgte kan jobbe på en god måte – sett fra arbeidsgivers perspektiv. Det var advokat i NHO Transport, Johannes Straume, som stod for innlegget. Deretter var det YTFs nestleder, Trude Valle, som pratet om viktigheten av rollen som tillitsvalgt. Hun dro salen gjennom sin egen vei fra medlem til at hun i dag er nestleder i YTF, og hvorfor hun brenner for vervene sine.  

Trude Valle om viktigheten av tillitsvalgtrollen.

For å si noe om tingenes tilstand i arbeidslivet anno 2023, var forsker Mari Ingelsrud invitert for å snakke om YS Arbeidslivsbarometer. Og avslutningsvis presenterte YTFs kommunikasjonssjef, Adrian Pracon, resultatene fra både turbussundersøkelsen og grenseundersøkelsen 2023.  

Fornøyd gjeng 

Målet med konferansen var å motivere og engasjere til videre tillitsvalgtarbeid, og at alle skulle få to dager med påfyll. YTF-konferansen 2023 var den første av sitt slag i forbundet, og tilbakemeldingen underveis var gode. Kombinasjonen av informative og dyktige forelesere og muligheten til å møte andre tillitsvalgte, ble trukket frem som positivt.  

Linda Jæger, generalsekretær i YTF. Foto: Per Christian Lind.

- Vi opplevde at det var en fornøyd gjeng som reiste hjem fra konferansen, og er glade for de positive tilbakemeldingene vi har fått hittil. Vi håper og tror at vi har oppnådd det vi ønsket med konferansen, oppsummerer generalsekretæren.  

info Er du tillitsvalgt i YTF?

Ikke glem å meld deg på relevante kurs og konferanser i YTF.
Følg med på informasjon i nyhetsbrev og på kurssiden vår.

Kvinnesamling for aller første gang!

I januar ønsket generalsekretær Linda Jæger drøyt 20 engasjerte kvinner velkommen til en helt egen kvinnesamling i Oslo, arrangert for aller første gang! Programmet var allsidig og relevant, erfaringer ble delt, og nettverk bygget.