YS Pensjon – få høyere lønn som pensjonist!

Visste du at du selv kan bestemme hvor pensjonen arbeidsgiveren din sparer for deg skal plasseres? Velger du å flytte pensjonen din til YS Pensjon og Nordea Liv kan du oppnå enda høyere lønn som pensjonist.
query_builder PUBLISERT: April 9th, 2024
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

 Få mer pensjon for pengene!

Visste du at YS Pensjon, som i samarbeid med Nordea Liv, tilbyr YS-medlemmer egen pensjonskonto, er blant de som har de aller laveste kostnadene i markedet? Og lavere kostnader betyr høyere pensjon. Husk at jo tidligere du benytter deg at denne fordelen, desto raskere vokser pensjonskontoen din. Merk at egen pensjonskonto gjelder for deg som jobber i det private og har en innskuddspensjon.

Medlemsfordelen YS Pensjon gjelder også for deg som tidligere har jobbet i privat sektor, som nå jobber i det offentlige, er student eller arbeidsledig, og som har oppspart pensjon herfra, såkalte pensjonskapitalbevis. Disse har ofte høye forvaltningskostnader som spiser av pensjonen din. Flytter du disse til YS Pensjon, får du de samme gode medlemsfordelene som for egen pensjonskonto.

Flytt pensjonen din så tidlig som mulig

Når du starter utbetaling av pensjonen din, dekker ikke lenger arbeidsgiver kostnader for forvaltning av pensjonen. Visste du at du her har mulighet til å betale mindre kostnader og dermed få mer utbetalt i pensjon med medlemsfordelen YS Pensjon? Men husk – du må flytte pensjonen din til YS Pensjon før du starter utbetaling av pensjonen.

Regneeksempel:

Kari er 25 år. Hun starter i sin første jobb og har ingen oppspart pensjonskapital. Når hun slutter å jobbe som 67-åring, kan hun forvente en oppspart pensjonskapital på ca. 2,3 millioner kroner.

Arbeidsgiver dekker ikke noen kostnader i utbetalingsperioden, men Kari har medlemsfordelen YS Pensjon. Hvis hun venter med å benytte seg av medlemsfordelen til rett før hun skal starte utbetaling av pensjonen sin, vil Kari få kr 142 000 mer i pensjon. Men Kari har mulighet til å få enda mer i pensjon.

Flytter hun sin egen pensjonskonto til YS Pensjon i dag, vil Kari få redusert kostnadene frem til pensjonsalder med 0,20 % (dette gjelder med Kari sin arbeidsgiver), og kan da forvente å få hele kr 280 000 mer i pensjon.

Det vil si, jo tidligere Kari flytter pensjonssparingen til YS Pensjon, desto høyere blir pensjonsutbetalingene.

Regneeksempel 2:

Pål er 45 år, har vært og er i jobb, og har en oppspart kapital på kr 500 000. Når han slutter å jobbe som 67-åring, har han en forventet oppspart pensjonskapital på ca. 1,7 millioner kroner.

Arbeidsgiver dekker ikke noen kostnader i utbetalingsperioden, men Pål har medlemsfordelen YS Pensjon. Hvis han venter med å benytte seg av medlemsfordelen til rett før han starter utbetaling av pensjonen sin, vil Pål få kr 90 000 mer i pensjon. Men han har mulighet til å få enda mer i pensjon.

Flytter Pål sin egen pensjonskonto til YS Pensjon i dag, vil han få redusert kostnadene frem til pensjonsalder med 0,20 % (dette gjelder med Pål sin arbeidsgiver), og kan da forvente å få hele kr 151 000 mer i pensjon.

Forutsetning regneeksempel: lønn kr. 600.000 (lønnsvekst 3,5 %), innskuddsprosent 5 % mellom 0 og 12 G, nedtrapping av aksjeandel fra 55 år i 15 år, pensjonsutbetaling fra 67 år, inflasjonsjustert med 2 %. Utbetalingsperiode på 10 år. Beløpene er oppgitt i 2024 kroner. 80 % aksjeandel, totalkostnad 0,39 % og avkastning etter bransje-satser fra Finans Norge.

Det er enkelt å flytte pensjonen din 

Som regneeksemplene viser over, kan det lønne seg å flytte din egen pensjonskonto til YS Pensjon. Det er veldig enkelt for deg å flytte både egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis til oss.  

Lurer du på om det lønner seg for deg? Slik gjør du: 

  1. Sjekk hvor du har pensjonen din i dag og prisen du betaler på norskpensjon.no 

  2. Sammenligne dagens pris med den YS Pensjon har fremforhandlet  

  3. Gi din fullmakt til flytting på yspensjon.no. Skulle du på et tidspunkt ønske å flytte igjen, er dette like enkelt. Du binder deg ikke til noe

  4. Husk at under utbetaling av pensjonen er kostnadene fremforhandlet av YS meget gunstig for deg