YTFerne utgjør en solid gruppe i Ruter, administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Oslo-regionen. Foto: Arne Danielsen

YTFerne utgjør en solid gruppe i Ruter, administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Oslo-regionen. Foto: Arne Danielsen

Funksjonærer: Bli med på fagdag i september

Årets fagdag og årsmøte går av stabelen på Thon hotell Arena på Lillestrøm søndag 17. og mandag 18. september.
query_builder PUBLISERT: June 15th, 2023
edit FORFATTER: Arne Danielsen

Hotellet ligger mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Oslo sentrum.

På programmet står blant annet hvordan skape et godt arbeidsmiljø, seniorpolitikk og bedriftsbesøk i Oslo. Det blir god anledning til nettverksbygging, hvor vi deler erfaringer fra vår arbeidshverdag med hverandre.

For det endelige programmet tar vi utgangspunkt i medlemsundersøkelsen som gjennomføres i disse dager.

Sett av dagene – informasjon med påmelding sendes ut etter hvert.

Håper å se deg og kollegamedlemmene dine!

Sto opp for funksjonærene

Visste du at YTF var villig til å streike for at funksjonærene skulle få tariffavtale? Slik fortelles det i boka «Bussjåførene tok styringa» som ble utgitt til forbundets 40-årsjubileum i 1995:

«For å kunne ivareta lønns- og arbeidsvilkår for de medlemmer som etter hvert ble ansatt i selskapenes administrasjon som funksjonærer, måtte vi ha en funksjonæravtale. Men, dette var ingen enkel sak å løse. Arbeidsgiverforeningen nektet konsekvent å opprette funksjonæravtale med forbundet. Først etter at vi hadde organisert de første funksjonærgruppene ble saken satt på spissen. Vi var villig til å slåss for våre funksjonærer, og det ble gjort på den måte at vi nektet å fornye tariffavtalen for 4000 medlemmer (rutebiloverenskomsten) og ville gå til plassoppsigelse for disse.» Resultatet ble at forbundet fikk avtale for funksjonærene.