Erik Bauge redegjør for valgkomiteens innstilling.

Erik Bauge redegjør for valgkomiteens innstilling.

Funksjonærene: Setter i gang igjen!

«Koronapandemien avlyste alle fysiske samlinger i halvannet år, men nå setter vi i gang igjen og fortsetter på det vi startet for to år siden i Bergen», innledet YTF-funksjonærenes regionleder Ove Helleseth på høstens treff i Trondheim.
query_builder PUBLISERT: September 8th, 2021
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Tekst og foto: Arne Danielsen/Yrkestrafikk

Om lag tjue deltakere hadde møtt på funksjonærenes todagers faglige og sosiale samling i Trondheim, som etter tilsvarende arrangementer i Oslo og Bergen i 2018 og 2019 nå må med rette må kunne kalles en tradisjon.

Samlingen er et viktig møtepunkt for funksjonærene, som representerer mange ulike stillingstyper, ofte fåtallige og spredt geografisk, og derfor ofte har liten mulighet til å treffe andre YTFere.

Siden årets samling var lagt som en forlenging av YTFs landsmøte, var samlingen så heldige å få besøk av den nylig gjenvalgte forbundsleder Jim Klungnes, som holdt en innledning om bransjens utfordringer.

Olav Nergård, Ove Helleseth og Trine Hagen Helleland ble gjenvalgt til styret i YTF Funksjonær Landssammenslutning.

Samlingen fungerte også som årsmøte i det som formelt heter «YTF Funksjonær Landssammenslutning». Erik Bauge fra Bybanen i Bergen la fram valgkomiteens innstilling som gikk ut på gjenvalg av alle styremedlemmene. Forrige årsmøte ble avholdt digitalt på Teams i januar.

Åpen dag på Sandmoen

I forkant av landsmøtet arrangerte YTF åpen dag i bussdepotet Sandmoen i Trondheim, her også med deltakelse av forbundsleder Jim Klungnes og avtroppende forbundsstyremedlem fra Trøndelag, Hans Peter Sørgjerd.

Det drøyt ti år gamle depotet er en krumtapp innen bussavviklingen innen den trønderske hovedstaden, med ruvende administrasjonsbygg og servicebygg, dessuten rundt 30 mål med oppstillingsplasser for busser.

YTF fikk markert seg godt, blant annet med store veggplakater som opplyste at forbundet er det største for bussførere i Norge. Kake vanket det også, med megetsigende marsipanlokk.