Fornyelse av kjøreseddel kan ta opptil 12 uker – husk å søke i god tid!

Mange politidistrikter opplever stor pågang, og saksbehandlingstiden for kjøreseddel kan ta så mye som 12 uker totalt, inkludert postgang. Vi oppfordrer derfor alle medlemmer til å søke om fornyelse i god tid og sørge for at søknaden er korrekt utfylt for å unngå forsinkelser.
query_builder PUBLISERT: October 3rd, 2024
edit FORFATTER: Adrian Pracon

Flere av våre medlemmer har meldt om utfordringer med å få fornyet kjøreseddelen sin. I en nylig medlemsundersøkelse svarte 14 % at de har hatt problemer med fornyelsen, og 75,5 % av disse viste til lang ventetid eller saksbehandlingstid som hovedårsaken.

Som følge av dette tok YTF kontakt med Justis- og beredskapsdepartementet som kunne fortelle at det er stor variasjon i ventetid på behandling av søknader i de ulike politidistriktene.

Enkelte politidistrikter, som Oslo og Øst, har en saksbehandlingstid på opptil åtte uker, og med postgang på én til to uker i hver ende, må du beregne minst 12 uker før du får svar.

En vanlig årsak til forsinkelser er ufullstendige søknader. Mange glemmer å krysse av for at de oppfyller helsekravene, noe som kan føre til ytterligere forsinkelser fordi politiet må etterspørre mer informasjon. Derfor er det viktig at du dobbeltsjekker at alt er riktig utfylt før du sender inn søknaden.

Hva skjer videre?

Justis- og beredskapsdepartementet har lovet å se nærmere på hvordan saksbehandlingen kan effektiviseres. Blant annet vurderes automatiserte løsninger og digital utsendelse av kjøreseddelen, noe som kan bidra til raskere behandlingstider. Vi i YTF følger opp saken og jobber for at våre medlemmer skal oppleve en mer effektiv prosess.

Mangler du støtte fra arbeidsgiveren?

I vår undersøkelse kom det frem at 42,15 % av medlemmene ikke føler at de får tilstrekkelig støtte fra arbeidsgiveren i forbindelse med fornyelsen av kjøreseddelen. Hvis du trenger hjelp med søknaden, anbefaler vi at du tar kontakt med arbeidsgiveren din eller YTF for veiledning.