Forhandlingssjef Linda Jæger og forbundsleder Jim Klungnes. Foto: YTF.

Forhandlingssjef Linda Jæger og forbundsleder Jim Klungnes. Foto: YTF.

Tariffoppgjøret 2021

I år er det mellomoppgjør. Da forhandler organisasjonene på arbeidstaker- og arbeidsgiversiden normalt kun om lønn, og ikke andre bestemmelser i tariffavtalene. YS forhandler på vegne av medlemmer i alle sektorer: Stat, Kommune, Spekter, Privat og Finans.
query_builder PUBLISERT: March 17th, 2021

Nedenfor finner du datoene for forhandlingene:

NHO: Forhandlinger onsdag og torsdag 24. og 25. mars. Eventuell mekling vil foregå fredag og lørdag 9. og 10. april.

Virke: Forhandlinger onsdag og torsdag 7. og 8. april ved enighet med NHO. Forhandlinger tirsdag og onsdag 13. og 14. april hvis det blir mekling med NHO.

YS Spekter: Oppstart er planlagt til 13. og 14. april.

YS Kommune: Forhandlingene vil foregå de to siste ukene i april.

Enighet på funksjonæravtalen med NHO

Det er enighet om ny funksjonæravtale etter mekling i natt.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?