Leder av YS Privat, Anneli Nyberg. Foto: Trygve Bergsland/Parat.

Leder av YS Privat, Anneli Nyberg. Foto: Trygve Bergsland/Parat.

Nytt streikeuttak i YS for 460 medlemmer

Søndag morgen varslet YS om at en ny pulje medlemmer tas ut i en eventuell streik. Dette vil i så fall kunne føre til at blant annet Remas butikker ikke får påfyll av varer og at pakker som sendes med PostNord ikke kommer frem.
query_builder PUBLISERT: April 16th, 2023
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Oppdatert 20. april: Streiken er avsluttet og YTFs medlemmer skal ikke i streik fredag 21. april.

– Vi har varslet Riksmekleren om plassfratredelse for ytterligere 460 medlemmer. Det dreier seg om et eventuelt 2. streikeuttak. Varslet gjelder fra fredag 21. april kl. 00.00, opplyser YS’ forhandlingsleder Anneli Nyberg.

Plassfratredelsen gjelder 433 av Yrkestrafikkforbundets medlemmer, ansatt ved PostNord AS, avdeling Langhus, Alfaset og Trondheim, samt avdelingene til Rema Distribusjon Norge AS på Heimdal, Narvik, Stavanger og distribunalen på Vinterbro.

I tilegg kommer 16 medlemmer av Negotia, ansatt ved ulike butikker hos Felleskjøpet Agris SA, samt 11 medlemmer av SAFE, ansatte ved Kaefer Energy i Stavanger.

YS har brutt forhandlingene med NHO

Torsdag brøt YS forhandlingene med NHO, og årets mellomoppgjør går nå til mekling. Leder av YS Privat, Anneli Nyberg, sier det har vært liten fremgang i forhandlingene og at bruddet var unngåelig.

Spørsmål og svar om streik

Ved en eventuell streik er det mange spørsmål, og vi har svart på de vanligste spørsmålene nedenfor. Denne siden blir oppdatert fortløpende dersom vi får inn nye spørsmål som ikke er besvart allerede.

Konfliktberedskap

Yrkestrafikkforbundet har laget en plan for hva medlemmer og tillitsvalgte skal gjøre før, under og etter en eventuell streik.