Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes. Foto: Kåre Sponberg

Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes. Foto: Kåre Sponberg

Klart ja-flertall i uravstemningen på buss

Tre av fire YTF-medlemmer stemte ja. Oppgjøret er dermed vedtatt.
query_builder PUBLISERT: June 8th, 2022
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Når stemmene fra alle fire forbund ble lagt sammen var det 71,64 prosent som stemte ja og 28,36 prosent som stemte nei. I Yrkestrafikkforbundet stemte 75,57 prosent ja og 24,43 prosent nei, med henholdsvis 2991 og 924 stemmer. 44 personer stemte blankt. Valgdeltakelsen i YTF var på 69,62 prosent.

info Visste du at...

...medlemmer i Yrkestrafikkforbundet er sikret streikebidrag slik at de økonomiske ulempene ved en streik blir betydelig mindre? Les mer eller meld deg inn her!

Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes er fornøyd med resultatet.

- Medlemmene har bestemt. En god og riktig avgjørelse, etter min mening. Det er gjort flere og viktige endringer i tariffavtalen denne gang enn i noe tidligere BBA oppgjør og det er et godt økonomisk oppgjør. Det må vi bygge videre på for å utvikle avtalen videre i kommende oppgjør, uttaler Klungnes.

Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet forhandler sammen, streiker sammen og stemmer sammen i bussbransjeavtalen. Det er derfor det samlede antall stemmer som avgjør i uravstemningen.

Enighet i bussoppgjøret – Dette er resultatet

Lørdag 7. mai ble partene enige på overtid i meklingen på bussbransjeavtalen. Nå skal oppgjøret ut på uravstemning.

Kjørte med lommebok – fikk forelegg

YTF-medlemmet holdt i en lommebok mens han kjørte. Etter å ha mottatt forelegg i posten fikk han hjelp av advokatfullmektig Anniken Aune i Yrkestrafikkforbundet.

Forhandlingsdatoer og uravstemninger 2022

Her finner du viktige datoer for lønnsoppgjøret 2022