Spørsmål og svar om hvorfor Yrkestrafikkforbundet er i streik.

Spørsmål og svar om hvorfor Yrkestrafikkforbundet er i streik.

Derfor er Yrkestrafikkforbundet i streik

Her er en enkel punktliste dersom du får spørsmål om streiken.
query_builder PUBLISERT: September 23rd, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Derfor er Yrkestrafikkforbundet i streik:

  1. Arbeidsgiverne var ikke villige til å komme oss i møte på våre krav om en lønn å leve av og en arbeidsdag å leve med.

  2. Bussjåførene har gjennom mange år blitt hengende etter i lønnsutviklingen. Det er 13 år siden vi ble enige om at lønna skal nærme seg lønna i industrien.

  3. Vi krever nødvendig tid til å foreta den lovbestemte sikkerhetssjekken av bussen, slik at ikke sjåførene må jobbe på fritiden for å ivareta passasjerenes sikkerhet.

  4. Vi ønsker å få betalt når vi jobber utover avtalt arbeidstid på grunn av forsinkelser i trafikken.

  5. Vi ønsker at turbilsjåførene skal få en anstendig lønn, derfor krever vi økt minstelønn og fagbrevtillegg for turbilsjåfører.

Kampvillige sjåfører i Groruddalen

De er lei av å bruke fritida på å klargjøre bussen, lei av å hoppe over matpauser og ikke få sove om natta, fordi de er stressa og bekymra. På toppen av det hele bryter arbeidsgiver løftet om mer lønn – hvert eneste år.

Streiketelefon

Yrkestrafikkforbundet har en streiketelefon som kan ringes.

Det blir busstreik

Bussjåførene i Oslo og Viken går ut i streik fra arbeidstidens start søndag. Arbeidsgiverne var ikke villige til å komme bussjåførene i møte under meklingen.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?