Datoer for årets lønnsoppgjør

Årets lønnsoppgjør skulle egentlig ha startet i mars i år. Grunnet Korona-pandemien ble det utsatt og er nå i ferd med å starte opp igjen.
query_builder PUBLISERT: August 17th, 2020
edit FORFATTER: Tormund Hansen Skinnarmo

Følgende datoer er avtalt for tarifforhandlinger:

Her er datooversikt for årets lønnsoppgjør.

* Grossistforhandlingene fortsetter i månedsskiftet september/oktober. Dato er ikke fastsatt.

Endringer kan skje om Korona-situasjonen blir annerledes. Datoer for tarifforhandlinger på øvrige overenskomster vil bli publisert fortløpende etter hvert som de blir avtalt.

Spørsmål og svar om streik

Hvem kan bli tatt ut i streik og hva får jeg i streikebidrag? Her finner du svaret på de fleste spørsmål rundt streik.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

6 mnd førerkortbeslag for dekselvipping

Politiet hadde observasjonspost i terrenget ved veien og observerte at YTF-medlemmet holdt en mobiltelefon i høyre hånd og trykket på denne med tommelen. Politiet viste til at bruk av mobiltelefon under kjøring er forbudt og inndro førerkortet. Påtalemyndigheten begjærte førerkortbeslag i seks måneder.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.